Linux Format forums Forum Index Linux Format forums
Help, discussion, magazine feedback and more
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SUSE 9.2 'Remote Administration' - can't get it to work

 
Post new topic   Reply to topic    Linux Format forums Forum Index -> Help!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
coleridge



Joined: Tue Apr 26, 2005 10:50 pm
Posts: 5

PostPosted: Tue Apr 26, 2005 11:05 pm    Post subject: SUSE 9.2 'Remote Administration' - can't get it to work Reply with quote

There appears to be a bug in YAST SuSE 9.2 Network Services | Remote Administration (or am I having a stupider than average day?)

If I change the radio button to enable Remote Administration, save the changes, restart & so forth, the system reverts to this option being set OFF

I have been through the same steps with the text based YAST with the same result.

Somewhere, I guess, (in etc, perhaps?) there must be a config file or something that I can edit by hand to get round this problem.

Any ideas anyone?

AP.
Back to top
View user's profile Send private message
wyliecoyoteuk
LXF regular


Joined: Sun Apr 10, 2005 11:41 pm
Posts: 3440
Location: Birmingham, UK

PostPosted: Wed Apr 27, 2005 12:06 am    Post subject: RE: SUSE 9.2 Reply with quote

Are you resetting from the command line as it advises?

Have you got vncserver installed and running?
I think if you restart, it doesn`t initialise the vncserver.

open a shell, su to root, and type "vncserver".
Smile
_________________
The sig between the asterisks is so cool that only REALLY COOL people can even see it!

*************** ************
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Wed Apr 27, 2005 8:59 am    Post subject: RE: SUSE 9.2 Reply with quote

Tried that - no luck.

True, the vnc server needs to be started after the rcxdm restart suggested by YAST but the Allow Remote Administration setting in YAST remains as OFF i.e. the radio button hasn't chaged from the default to the new value.

It looks to me as if the GUI fails to write a new setting to a configurtaion file somewhere behind the scenes and if this is the case I should be able to fix this by editing the relevant file manually. Trouble is I don't know how to do this.

The problem isn't confined to a single machine, by the way. I have tried this on three different hardware setups with the same (non) result.

AP
Back to top
coleridge



Joined: Tue Apr 26, 2005 10:50 pm
Posts: 5

PostPosted: Wed Apr 27, 2005 9:02 am    Post subject: RE: SUSE 9.2 Reply with quote

Sorry. Forgot to log in before posting the above.
Back to top
View user's profile Send private message
coleridge



Joined: Tue Apr 26, 2005 10:50 pm
Posts: 5

PostPosted: Wed Apr 27, 2005 11:39 pm    Post subject: RE: SUSE 9.2 Reply with quote

I fixed it in the end. Started VNC server (as suggested above) and opened the appropriate port in the firewall. The YAST GUI, though, still shows the service as being turned OFF.

Odd.

AP.
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Sun May 15, 2005 5:24 pm    Post subject: RE: Re: SUSE 9.2 Reply with quote

I can see of this post is a lot of square boxes and numbers
Back to top
nmnbm
Guest





PostPosted: Sun May 15, 2005 6:09 pm    Post subject: nmnm Reply with quote

borrrrrinnnnnnng
Back to top
nelz
Site admin


Joined: Mon Apr 04, 2005 12:52 pm
Posts: 8449
Location: Warrington, UK

PostPosted: Sun May 15, 2005 6:13 pm    Post subject: RE: Re: SUSE 9.2 Reply with quote

They were links to web sites. Someone thinks it is worth their effort to spam this site, even though the spam is usually removed promptly.
_________________
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." (Albert Einstein)
Back to top
View user's profile Send private message
Rhakios
Moderator


Joined: Thu Apr 07, 2005 12:18 am
Posts: 7627
Location: Midlands, UK

PostPosted: Sun May 15, 2005 10:56 pm    Post subject: RE: Re: SUSE 9.2 Reply with quote

And as the spam appears to all be in Chinese, why would the vat majority of users of this site even bother looking at it?
_________________
Bye, Rhakios
Back to top
View user's profile Send private message
nelz
Site admin


Joined: Mon Apr 04, 2005 12:52 pm
Posts: 8449
Location: Warrington, UK

PostPosted: Sun May 15, 2005 11:30 pm    Post subject: Re: RE: Re: SUSE 9.2 Reply with quote

Rhakios wrote:
And as the spam appears to all be in Chinese,


As are the web sites it links to.

Rhakios wrote:
why would the vat majority of users of this site even bother looking at it?


When did spammers ever bother about the relevance of their messages? Sad
Back to top
View user's profile Send private message
Rhakios
Moderator


Joined: Thu Apr 07, 2005 12:18 am
Posts: 7627
Location: Midlands, UK

PostPosted: Mon May 16, 2005 7:13 pm    Post subject: RE: Re: RE: Re: SUSE 9.2 Reply with quote

Well, they keep sending me porn spam... oh yes, yes of course, you're right Embarassed
_________________
Bye, Rhakios
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: View next topic  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Linux Format forums Forum Index -> Help! All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Linux Format forums topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Copyright 2011 Future Publishing, all rights reserved.


Web hosting by UKFast