Linux Format forums Forum Index Linux Format forums
Help, discussion, magazine feedback and more
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Mandriva booting problems

 
Post new topic   Reply to topic    Linux Format forums Forum Index -> Magazine and coverdiscs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
UHF



Joined: Sat May 07, 2005 11:51 pm
Posts: 2

PostPosted: Sun May 08, 2005 12:02 am    Post subject: Mandriva booting problems Reply with quote

Hello,

I'm fairly new to Linux. I've installed and got Mandriva 2005 working. Didn't make any drastic changes to the setup (config files etc). When I re-boot it hangs just after:

Activating Swap Partitions [OK]

I reinstalled, was able to boot first time, then it did the same thing when trying to re-boot second time. Searching the internet, this seems to be a familiar problem to others using Mandrake/Mandriva and the vague explanations are along the lines of problems with hot plugging.

Any ideas? Failsafe booting hangs as well.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
nelz
Site admin


Joined: Mon Apr 04, 2005 12:52 pm
Posts: 8466
Location: Warrington, UK

PostPosted: Sun May 08, 2005 9:04 am    Post subject: RE: Mandriva booting problems Reply with quote

Do you have any USB devices connected to your computer? these are the usual source of hotplugging issues. try booting with all unnecessary USB devices disconnected. If you can find what is causing the problem, finding the fix is usually easy.
_________________
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." (Albert Einstein)
Back to top
View user's profile Send private message
UHF



Joined: Sat May 07, 2005 11:51 pm
Posts: 2

PostPosted: Sun May 08, 2005 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

Tried booting with all USB devices removed, no change. I have WiFi and Audigy sound cards installed. I find it odd that first time booting works then after that it fails, what is it setting up?
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: View next topic  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Linux Format forums Forum Index -> Magazine and coverdiscs All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Linux Format forums topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Copyright 2011 Future Publishing, all rights reserved.


Web hosting by UKFast